Novosti

ŽENE TRAŽE NOVU ŠANSU

Općina Majur nositelj je projekta „Women are looking for a new opportunity / Žene traže novu šansu“ koji je započeo 28. veljače 2015. godine i traje 20 mjeseci.

Partneri na projektu su Grad Hrvatska Kostajnica, Općina Donji Kukuruzari, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Lokalna akcijska grupa Una.

Projekt je ukupne vrijednosti 108.246,62 € od čega se 84,75% iznosa sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi u sklopu programa bespovratnih sredstava IPA Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II – Razvoj ljudskih potencijala.

U okviru projekta su završena tri programa edukacije žena. Edukaciju za ekološkog poljoprivrednog gospodarstvenika završilo je 6 žena, a održana je u prostorijama Općine Donji Kukuruzari, edukaciju za osnivanje i vođenje zadruge i marketinške aktivnosti završilo je 7 žena, edukacija je održana u prostorijama Općine Majur te je edukacija za kulinarstvo održana u Sisku u prostorijama kulinarskog instituta Kul IN, a završilo ju je 13 žena.

ŽENE TRAŽE NOVU ŠANSU
ŽENE TRAŽE NOVU ŠANSU

U sklopu projekta je osnovana socijalna zadruga KORA kojoj je sjedište u Majuru. Konačni cilj osnivanja zadruge je otkupljivanje i plasiranje proizvoda orijentirajući se na ručne radove i poljoprivredne proizvode s naglaskom na ekološku proizvodnju. U prostorijama zadruge će se opremiti kuhinja gdje će žene proizvoditi hranu i kolače koje će također plasirati na tržišta putem raznih sajmova.

Cilj edukacija i samog projekta je povećati sustavno jačanje žena i stvaranje boljih životnih uvjeta na područjima Općine Majur, Općine Donji Kukuruzari i Grada Hrvatska Kostajnica.

U sklopu projekta ćemo organizirati održavanje još jednog programa edukacije, za izradu tradicionalnih suvenira od prirodne kozmetike, čiji je cilj uključiti 24 žene u edukaciju. Ovim putem se pozivaju i druge nezaposlene žene da se uključe u obrazovanje za izradu tradicionalnih suvenira od prirodne kozmetike te kroz sudjelovanje u projektu povećaju svoje šanse za zapošljavanjem. Svi zainteresirani mogu se javiti na tel: 044/859-092, putem emaila: opcina-majur@sk.htnet.hr ili osobno na adresu Općine Majur, Kolodvorska 5, Majur, 44 430 Hrvatska Kostajnica i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak, Ispostava Hrvatska Kostajnica: Ratka Djetelića 2, 44 430 Hrvatska Kostajnica.

Daljnji tijek provedbe projekta možete pratiti na Facebook stranici Općine Majur i web stranicama partnera (www.opcina-majur.hrwww.donji-kukuruzari.hrwww.hrvatska-kostajnica.hrwww.lag-una.hrwww.hzz.hr).