Novosti

OSNOVANA “MREŽA PROIZVOĐAČA LJEKOVITOG I AROMATIČNOG BILJA SMŽ ŽUPANIJE”

Općina Majur organizirala je osnivanje “Mreže proizvođača ljekovitog i aromatičnog bilja Sisačko-moslavačke županije”, 16. travnja 2013. godine u Majuru.

U skladu s projektom “Malo i srednje poduzetništvo u prekograničnoj suradnji” (SMEs Without Borders) pristupilo se osnivanju “Mreže proizvođača ljekovitog i aromatičnog bilja Sisačko-moslavačke županije” (SMC MAP Network). Sedamnaest zainteresiranih malih i srednjih poduzetnika, zadruga, udruga i partnera potpisali su Memorandum o razumijevanju čime je “Mreža proizvođača ljekovitog i aromatičnog bilja Sisačko-moslavačke županije” (SMC MAP Network) uspostavljena. Očekuje se daljnje pristupanje Mreži u narednom periodu.

Potpisnici memoranduma/članovi mreže i predstavnici projektnog tima projekta “Malo i srednje poduzetništvo bez granica” izabrali su Tehnički i operativni tim (TOT) od sedam članova koji će biti zadužen za kordinaciju rada Mreže. Sjedište “Mreže proizvođača ljekovitog i aromatičnog bilja Sisačko-moslavačke županije” bit će u prostorijama Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o.

SMES
SMES

Projekt „Malo i srednje poduzetništvo (MPS) bez granica“ izrađen je u okviru EU IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina. Projekt je započeo krajem 2012. godine i trajat će 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 434.161.42 EUR od toga je za Hrvatsku dodjeljeno 203.245,47 EUR, a za BiH 230.915,95 EUR-a.

Cilj projekta je uspostava i razvoj zajedničkih prekograničnih aktivnosti s ciljem stvaranja zajedničkog gospodarskog prostora, poticanjem suradnje i potpore malom i srednjem poduzetništvu. Specifični ciljevi projekta su: razvoj zajedničkih prekograničnih mreža MSP-a zadruga i udruženja iz sektora ljekovitog i aromatičnog bilja s ciljem stvaranja i jačanja pozicije MSP-a na tržištu i razvoj regionalnog gospodarstva i podrške MSP sektoru kroz promociju malog i srednjeg poduzetništva i know how.

Vodeći partneri u ovom projektu su općina Majur i Udruga poslodavaca i poduzetnika Žepče, zajedno sa svojim partnerima Razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA i Lokalna akcijska grupa Una’ (LAG UNA) u Hrvatskoj te Razvojna agencija Žepče RAŽ u BiH.

MREŽA PROIZVOĐAČA LJEKOVITOG I AROMATIČNOG BILJA SMŽ ŽUPANIJE
MREŽA PROIZVOĐAČA LJEKOVITOG I AROMATIČNOG BILJA SMŽ ŽUPANIJE