Novosti

ODRŽANO DRUŽENJE UZGAJIVAČA GOVEDA U SISKU

Paratuberkuloza, novi sustav ocjene mladih bikova, korištenje antiparazitika, naređene veterinarske mjere za 2019. godinu i upoznavanje s uzgojem mesnih pasmina u Austriji teme su koje su uzgajivači mesnih pasmina goveda mogli čuti na druženju koje je održano 26. ožujka 2019. godine u Hotelu Panonija.

Glavni organizator i moderator druženja je diplomirani veterinar medicine Rodoljub Džakula koji je nositelj istoimenog OPG-a nagrađenog 2015. godine drugom nagradom „Zlata vrijedan“.

Ovo jednodnevno druženje okupilo je oko 6o-tak uzgajivača iz cijele Hrvatske i istaknute predavače dr.sc. Silvia Špičića iz Zavoda za animalnu fiziologiju PMF-a, doc.dr.sc. Jelenu Šuran iz Zavoda za farmakologiju i toksikologiju Veterinarskog fakulteta i dr.sc. Dragu Solića iz Hrvatske poljoprivredne agencije. Poseban gost predavač bio je g. Franz Pirker koji je govorio o organizaciji mesnog govedarstva u Austriji.

Suorganizator druženja je Lokalna akcijska grupa Una uz potporu Agencije za poljoprivredu i hranu, Udruge uzgajivača mesnih pasmina goveda i Zadruge za etično financiranje.

ODRŽANO DRUŽENJE UZGAJIVAČA GOVEDA U SISKU
ODRŽANO DRUŽENJE UZGAJIVAČA GOVEDA U SISKU