Novosti

Održana radionica “Interpretacija i inovativan pristup prezentaciji baštine”

U Kulturnom centru u Majuru, uz terenski dio u Sjeverovcu, od 3. do 5. svibnja 2023. godine održana je besplatna trodnevna radionica „Interpretacija i inovativan pristup prezentaciji baštine“. Radionica je organizirana od strane LAG-a Una u sklopu projekta suradnje „Zelena priča“, a u partnerstvu s LAG-om Vallis Colapis i LAG-om Petrova Gora. Radionicu je predvodila Iva Silla – trenerica certificiranih vodiča interpretatora i interpretatorica oživljene povijesti organizacije Interpret Europe s najduljim iskustvom u Hrvatskoj.

Ova edukativna radionica obuhvatila je predavanja o interpretaciji baštine, igrifikaciji i sudioničkom upravljanju, praktične vježbe vještina osobne interpretacije i interpretacijskog pisanja te kreiranje igrificiranog istraživanja i koncepta kulturno-turističkog projekta.

Sudionicima je ovo edukativno, interaktivno i informativno iskustvo doseglo vrhunac kada su u prirodnom okruženju Sjeverovca i sami imali priliku učiti na primjeru grupe posjetitelja i kroz radne zadatke razvijati igrificirane projekte.

Osim učenju, radionica je doprinijela međusobnom upoznavanju i umrežavanju svih sudionika.