Novosti

Održana završna konferencija projekta “Kad se naše ruke slože 2”

“Sve što je lijepo kratko traje” – vjerojatno jedna od najpoznatijih izjava (neki će reći klišeja) koje iznosimo nadraženih očiju i sjetnih misli, može se primjeniti i na naš projekt “Kad se naše ruke slože 2”, dio programa Zaželi – faza III. Priča koja je pokrenuta od strane LAG-a Una kao nositelja 2022. godine te je s 1. siječnja 2023. zaposlila 30 žena za pružanje pomoći u kući krajnjim korisnicima, zaokružena je završnom konferencijom 30. lipnja 2023. u Hrvatskoj Dubici, simbolično točno u podne, što je ujedno bio zaposlenicama zadnji radni dan.

Konferencija je bila otvorenog tipa pa je osim izravnih sudionika u projektu, partnera, suradnika i kolega iz sličnih projekata, prisustvovalo i lokalno stanovništvo. Na početku je Voditelj projekta kroz prezentaciju proveo okupljene i upoznao ih sa svim segmentima projekta, od onih informativnog karaktera do nekih posebnih izazova i prednosti koje dolaze kao posljedica provedbe. Načelnica Općine Hrvatska Dubica u svojstvu domaćina obratila se gostima, a nakon nje smo imali priliku od zaposlenica iz prve ruke čuti iskustva rada na terenu. Sve je privedeno kraju opuštenim druženjem okupljenih uz osvježenje.

Budući da su se ovakvi i slični projekti pokazali kao vrlo korisni na našem području uz iznimne rezultate, nastavljamo težiti i koračati u tom smjeru. Spremno čekamo da se ponovno naše ruke slože.