Novosti

ODRŽAN OKRUGLI STOL POD NAZIVOM „ZNANJEM DO LOKALNOG RAZVOJA“

Okrugli stol Znanjem do lokalnog razvoja organiziran od strane Lokalne akcijske grupe Una i OPG Džakula, održao se u petak, 16. ožujka 2018. u prostoru društvenog doma/Edukacijskog centra u Sjeverovcu.

Okruglom stolu su prisustvovali stručnjaci iz različitih područja: doc.dr.sc. Željko Knezić (Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet), prof.dr.sc. Zoran Luković (Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet), prof.dr.sc. Ivica Kisić (Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet), dr.sc. Aleksandar Džakula (Škola narodnog zdravlja “Andrija Štampar”), prof. Stanislav Leniček, Ivana Laginja (Laginja j.d.o.o.), dr. Vladimir Bubalo (Medicinski fakultet u Grazu), dr.sc. Ivana Kušan (ADIPA), Ljubica Ajduković Ugarković (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova i EU), prof.dr.sc. Zoran Grgić (Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet), Miloš Bjelajac (HGK), doc.dr.sc. Denis Cvitković (Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

Goste smo pozvali kako bi nam, obzirom na znanje i iskustvo koje posjeduju, pomogli u proširenju vidika o mogućnostima na području LAG-a Una i potaknuli nas na razvijanje ideja o radu i opstanku na ovom području. Istaknuli su nam osnovne probleme s kojima se susreće ovo područje, ponudili prijedloge za umanjivanje i uklanjanje problema kao i mogućnost suradnje. Okruglom stolu su prisustvovali i načelnici općina LAG-a Una koji su također dali viđenje budućnosti svojih općina i naveli za koje mjere (stipendije, subvencije prijevoza učenika, nagrade, natječaje, potpore razvoju gospodarstva, poljoprivrede…) izdvajaju i planiraju izdvajati sredstva iz proračuna, ističući i neke osnovne zapreke s kojima se u svom radu susreću.

I nakon ovog okruglog stola LAG Una planira daljnje aktivnosti kojima će poticati širenje ideja, poboljšanje kvalitete života i rada na svom području te promovirati ruralni razvoj.