Novosti

Obavijest o održanoj radionici na temu turizma

Tijekom održavanja manifestacije Kestenijada 2023. u Hrvatskoj Kostajnici, u subotu 7. listopada 2023. godine, održana je radionica naziva „Poticaj razvoja i unapređenja ruralnog turizma na OPG-ovima” pod vodstvom predavačice dr.sc. Draženke Birkić.

Radionica je bila organizirana u sklopu projekta “Zelena priča” kojeg provode tri lokalne akcijske grupe – LAG Una, LAG Vallis Colapis i LAG Petrova Gora.

Na radionici su sudionici s područja sva tri partnerska LAG-a slušali, promišljali i diskutirali o temama trendova u ruralnom turizmu, specifičnim obilježjima posjetitelja, umrežavanju, oglašavanju, sadržajima na internetu te su kreirali svoju turističku ponudu na turističkim seoskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Sudionici su imali priliku saznati što govore istraživanja koja se bave motivima i željama posjetitelja na ruralna/seoska područja.

Radionica je bila jednodnevna, interaktivna i teoretično-praktična.

Projekt “Zelena priča” sufinanciran je kroz Podmjeru 19.3. “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a” u okviru Mjere 19. “LEADER – CLLD” Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.