Novosti

LAG UNA POTPISAO UGOVOR ZA 7 MILIJUNA KUNA

Ukupno 54 LAG-a koji pokrivaju 516 jedinica lokalne samouprave i 2,2 milijuna stanovnika dobili su 463 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

     Svečano potpisivanje ugovora održano je u četvrtak, 16. veljače 2017. godine u Ministarstvu poljoprivrede u prisutnosti ministra Tolušića, a svečanosti je ispred Lokalne akcijske grupe ”Una” nazočila predsjednica LAG-a, Klementina Karanović.

     Lokalnoj akcijskoj grupi ”Una” uručen je ugovor u iznosu 7.014.193,20 kuna koji je namijenjen financiranju malih projekata ruralnog razvoja u svrhu revitalizacije sela i stvaranja novih radnih mjesta.

     Do 2020. godine LAG UNA je predvidio otvoriti natječaje za 10 različitih operacija unutar kojih će se financirati do 65 projekata. Najveći dio novca će se utrošiti za projekte obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, kao i manje projekte društvene infrastrukturne u gradu Hrvatska Kostajnica i općinama Majur, Dvor, Sunja i Hrvatska Dubica.

     Za projekte suradnje s drugim LAG-ovima i redovni rad Lokalne akcijske grupe ”Una” do 2022. godine, a koji uključuje operativne troškove, edukacije i promidžbu, namijenjeno je oko milijun i 500 tisuća kuna.

     „Drago mi je da je LAG UNA svojim radom uspješno ispunio sve uvjete i uspio dobiti potporu koja će pomoći da se pokrenu neke pozitivne promjene na našem području. Ispred nas je naporan period rada, jer svi znamo da je teško povući i opravdati novce iz Europske unije. Dosad je LAG uspješno proveo sve svoje zadatke te vjerujem da će tako i nastaviti na zadovoljstvo svih nas”, rekla je predsjednica Klementina Karanović.