Novosti

PROJEKT “KAD SE NAŠE RUKE SLOŽE 2”, PROGRAM ZAŽELI – FAZA III

Lokalna akcijska grupa Una provodi projekt „Kad se naše ruke slože 2“ programa Zaželi – faza III, od studenog 2022. do srpnja 2023. godine koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu kojeg je na 6 mjeseci zaposleno 30 žena pripadnica ciljane skupine s ciljem pružanja usluga pomoći u kući krajnjim korisnicima starije životne dobi ili težih životnih uvjeta.

Sve zaposlene žene i njihovih više od 180 korisnika su stanovnici područja koje obuhvaća LAG Una (grad Hrvatska Kostajnica te općine Dvor, Hrvatska Dubica, Sunja i Majur), a osim aktivnosti pomoći u kući koje podrazumijevaju čišćenje i pospremanje kuće i okućnice, pripremu jednostavnih obroka i druženje s korisnicima, značajne aktivnosti su dostava lijekova i namirnica te kontakt s obiteljskim liječnikom. Korisnici su stare ili nemoćne osobe kojima je potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a osim pružene usluge, svima je za vrijeme sudjelovanja u projektu osiguran paket higijenskih potrepština na mjesečnoj bazi.

Za potrebe administracije i upravljanje projektom zaposlene su ukupno 3 osobe. Pokazalo se da je ovakav projekt potreban na našem području gdje je sve više starih i nemoćnih, a radno sposobni sve teže stupaju u radni odnos te se jedino zajedničkim djelovanjem može unaprijediti kvaliteta života.