Klub za zapošljavanje započeo s radom

Ispis
Kategorija: Projekti
Datum objave
Napisao/la Lag Una Hitovi: 2577

                                                                   

  
U sklopu projekta "Znanjem do nove šanse" osnovan je Klub za zapošljavanje u kojem je zaposlena jedna osoba s područja LAG-a Una.
Klub za zapošljavanje će djelovati na području LAG-a Una (Dvor, Hrvatska Dubica, Sunja, Majur i Hrvatska Kostajnica), a tijekom svoga rada najviše će biti usmjeren nezaposlenim osobama s ovoga područja. 

S obzirom da je jedan od problema područja LAG-a - nezaposlenost, nužno je doprinijeti rješavanju istoga. Stoga je glavni smisao Kluba za zapošljavanje okupiti upravo nezaposlene osobe, motivirati ih i omogućiti im pohađanje željenih edukacija, kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. 
Kako u današnjem vremenu više nije dovoljno stati s učenjem nakon redovnog obrazovanja i čekati priliku za slobodnim radnim mjestom, Klub će pružati pomoć kod motivacije (dugotrajno) nezaposlenih osoba i podučavati ih, a cilj je postići upravo to da trenutno nezaposleni nauče kako pripremiti kvalitetnu prijavu za posao, životopis, ostvariti dobar dojam na razgovoru za posao i "zasjeniti konkurenciju" te poboljšati svoje vještine rada na računalu. 

Također, sve nezaposlene osobe s ovoga područja imaju mogućnost sudjelovati u različitim edukacijama (turistički vodič, njegovatelj, fotograf, pčelar, kuhar, slastičar) koje mogu odabrati prema svom izboru, a mogu im poslužiti za lakše zapošljavanje ili pak za pokretane vlastitog posla. 

Svi nezaposleni s područja LAG-a Una su dobrodošli na radionice Kluba za zapošljavanje i edukacije, a mogu se prijaviti:
- slanjem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
- slanjem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
- putem facebook stranice Znanjem do nove šanse
- pozivom na broj telefona 099 344 2655
-.osobnim dolaskom u Općinu Majur ili ured LAG-a Una
- putem HZZ-a

Prvi ciklus radionica će se održati od 17.9.2018. do 21.9.2018. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Majur, a o daljnjim terminima će svi zainteresirani biti obaviješteni po prijavi i/ili putem naše web stranice, facebooka i dr. 
 

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika