SMEs without borders

Ispis
Hitovi: 5993

11. prosinca 2012. godine započeo je s provedbom projekt “SMEs without borders” (Malo i srednje poduzetništvo bez granica) u trajanju od dvije godine. Ukupna vrijednost projekta je 434.161,42 EUR, od toga Europska Unija financira 84,5 %. Projekt je izrađen u okviru EU IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.  Projekt provode Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče (BiH) i Općina Majur (HR) u suradnji s partnerima Razvojnom agencijom Žepče-RAŽ (BiH), Razvojnom agencijom SI-MO-RA (HR) i LAG-om Una (HR).

Cilj projekta je uspostava i razvoj zajedničkih prekograničnih aktivnosti s ciljem stvaranja zajedničkog gospodarskog prostora poticanjem suradnje i potpore malom i srednjem poduzetništvu (MSP). Specifični ciljevi su razvoj zajedničkih prekograničnih mreža MSP-a, zadruga i udruženja iz sektora ljekovitog i aromatičnog bilja s ciljem stvaranja i jačanja pozicija MSP-a na tržištu te razvoj regionalnog gospodarstva i podrške MSP sektoru kroz promociju MSP-a i know how.

U sklopu projekta provest će se sljedeće aktivnosti:

  • Umrežavanje MSP-a, udruženja i zadruga
  • Edukaciju sakupljača, proizvođača i prerađivača iz sektora MAP (ljekovito i aromatično bilje)
  • Marketinške aktivnosti
  • Širenje informacija o projektu

Projekt je usmjeren na realizaciju zajedničkih aktivnosti koje će dovesti do stvaranja zajedničkog gospodarskog prostora MSP-a, zadruga i udruženja iz sektora MAP, njihovu promociju, umrežavanje i poticanje suradnje s ciljem bolje pozicioniranosti MAP proizvoda na tržištu.

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika