Projekti

Klub za zapošljavanje započeo s radom

Ispis
Datum objave Hitovi: 2700

                                                                   

  
U sklopu projekta "Znanjem do nove šanse" osnovan je Klub za zapošljavanje u kojem je zaposlena jedna osoba s područja LAG-a Una.
Klub za zapošljavanje će djelovati na području LAG-a Una (Dvor, Hrvatska Dubica, Sunja, Majur i Hrvatska Kostajnica), a tijekom svoga rada najviše će biti usmjeren nezaposlenim osobama s ovoga područja. 

S obzirom da je jedan od problema područja LAG-a - nezaposlenost, nužno je doprinijeti rješavanju istoga. Stoga je glavni smisao Kluba za zapošljavanje okupiti upravo nezaposlene osobe, motivirati ih i omogućiti im pohađanje željenih edukacija, kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. Kako u današnjem vremenu više nije dovoljno stati s učenjem nakon redovnog obrazovanja i čekati priliku za slobodnim radnim mjestom, Klub će pružati pomoć kod motivacije (dugotrajno) nezaposlenih osoba i podučavati ih, a cilj je postići upravo to da trenutno nezaposleni nauče kako pripremiti kvalitetnu prijavu za posao, životopis, ostvariti dobar dojam na razgovoru za posao i "zasjeniti konkurenciju" te poboljšati svoje vještine rada na računalu. Također, sve nezaposlene osobe s ovoga područja imaju mogućnost sudjelovati u različitim edukacijama (turistički vodič, njegovatelj, fotograf, pčelar, kuhar, slastičar) koje mogu odabrati prema svom izboru, a mogu im poslužiti za lakše zapošljavanje ili pak za pokretane vlastitog posla. Svi nezaposleni s područja LAG-a Una su dobrodošli na radionice Kluba za zapošljavanje i radionice, a mogu se prijaviti: - slanjem maila na opcina-maju@htnet.hr - slanjem maila na una.lag.hr@gmail.com - putem facebook stranice Znanjem do nove šanse - pozivom na broj telefona 099 344 2655 -.osobnim dolaskom u Općinu Majur ili ured LAG-a Una - putem HZZ-a Prvi ciklus radionica će se održati od 17.9.2018. do 21.9.2018. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Majur, a o daljnjim terminima će svi zainteresirani biti obaviješteni po prijavi i/ili putem naše web stranice, facebooka i dr. Klub za zapošljavanje započeo s radom

Aktiviraj se i zaposli!

Ispis
Kategorija: Projekti
Datum objave
Napisao/la Lag Una Hitovi: 2227

Započeo projekt „Aktiviraj se i zaposli“

 

Projekt „Aktiviraj se i zaposli“ ukupne vrijednosti 1.454.615,80 kn provodi Udruga za kreativni socijalni rad iz Zagreba (prijavitelj) u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom Una – LAG UNA i Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica. 

Provedba ovog projekta koji je je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., započela je 3. rujna 2018., a trajat će dvije godine. 

U periodu provedbe projekta radit će se na povećanju mogućnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva te poboljšati kvaliteta rada stručnjaka koji rade s korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Ciljne skupine čine 24 dugotrajno nezaposlene osobe u Gradu Zagrebu i 24 osobe korisnici zajamčene minimalne naknade s područja djelovanja CZSS Hrvatska Kostajnica. 

''Žene traže novu šansu''

Ispis
Kategorija: Projekti
Datum objave
Napisao/la Lag Una Hitovi: 4354

Općina Majur nositelj je projekta ''Women are looking for a new opportunity/Žene traže novu šansu'' koji je započeo 28. veljače 2015. i traje 20 mjeseci.

Partneri na projektu su Grad Hrvatska Kostajnica, Općina Donji Kukuruzari, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Lokalna akcijska grupa ''Una''.

Opširnije:''Žene traže novu šansu''

Započeo projekt "Znanjem do nove šanse"

Ispis
Kategorija: Projekti
Datum objave
Napisao/la Lag Una Hitovi: 1971

Započeo je projekt "Znanjem do nove šanse" - LAG Una partner!

14. svibnja 2018. godine Općina Majur potpisala je ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt “Znanjem do nove šanse” financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu natječaja Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Vrijednost projekta je 999.650,00 kn, a provodit će se na području LAG-a Una (grad Hrvatska Kostajnica i općine Dvor, Hrvatska Dubica, Sunja i Majur).

Opširnije:Započeo projekt "Znanjem do nove šanse"

''Lokalni energetski dijalog''

Ispis
Napisao/la Lag Una

U 2013. godini Lokalna akcijska grupa ''Una'' je bila partner na projektu ''Lokalni energetski dijalog'' ukupne vrijednosti 142.251,49 eura. Uz LAG UNU, projekt su zajednički proveli Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), Zvono uz Kupu i Znanstveno edukacijski centar Višnjan i projektni suradnici LAG Vallis Colapis i LAG Poreština.

Opširnije:''Lokalni energetski dijalog''

Više članaka ...

  1. SMEs without borders

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika