ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA LAG-a UNE

Ispis
Kreirano 18 Ožujak 2019

Donošenje novog Statuta i izmjena razvojne strategije bila je okosnica redovne Skupštine Lokalne akcijske grupe Una održane 5. ožujka 2019. godine u Društvenom domu u Stublju.

LAG Una je u ime boljeg uredskog poslovanja i odnosa unutar udruge odlučio urediti važeći Statut. Prema novom aktu članovi Nadzornog odbora imaju tri zamjenska člana, predsjednica, dopredsjednica i voditeljica ureda su izabrane osobe ovlaštene za zastupanje, izmijenjene su odredbe o primanju u članstvo te je LAG Una dodao zaštitu prirode i okoliša kao novu djelatnost udruge.

LAG Una je omogućio svojim članovima da se u izuzetnim slučajevima glasovanje može obaviti putem elektroničkih medija ili putem pisane procedure, a kako bi se osigurala transparentnost procedure glasovanja Skupština je donijela Pravilnik o glasovanju putem elektroničkih medija i/ili pisanom procedure.

S obzirom da LAG Una provodi svoje natječaje, obavezan je osigurati i transparentnost natječajne procedure. Sukladno tome, Skupština je izglasala Pravilnik o izbjegavanju sukoba interesa i osiguravanju nepristranosti kao dokument s kojim se nastoje osigurati navedeni uvjeti kod tijela koji sudjeluju u procesu donošenja odluka o projektima.

Skupština je donijela i Pravilnik o nabavi jednostavne robe, usluga i radova sukladno novom Zakonu o jednostavnoj nabavi kojeg se LAG Una mora pridržavati unutar svog poslovanja.

Članovi su dobili povratne informacije o stanju 1. LAG natječaja za male poljoprivrednike, predviđenom roku donošenja odluka i isplate alokacijskih sredstava na teren. Sukladno planovima za 2019. godinu, LAG Una je predložio izmjene unutar strategije koje se tiču realokacije sredstava za mjere koje su u interesu krajnjih korisnika. Izmjene su jednoglasno usvojene te LAG Una ove godine namjerava otvoriti još dva projekta – jedan za društvenu infrastrukturu, a drugi za velike poljoprivrednike, dok će ove godine ući i u jedan projekt suradnje s drugim LAG-ovima u Republici Hrvatskoj.

Na Skupštini je usvojen izvještaj za prošlu godinu te donesen novi program i financijski plan za 2019. godinu.

Na ovogodišnjoj Skupštini LAG Una je u suradnji s voditeljem Krunoslavom Kneževićem predstavio zajednički projekt „Znanjem do nove šanse“.


Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika