Općina Majur je nositelj projekta ''Žene traže novu šansu''

Ispis
Kreirano 16 Studeni 2015

Općina Majur nositelj je projekta „Women are looking for a new opportunity / Žene traže novu šansu“ koji je započeo 28.2.2015. i traje 20 mjeseci.

Partneri na projektu su Grad Hrvatska Kostajnica, Općina Donji Kukuruzari, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Lokalna akcijska grupa „Una“.

Projekt je ukupne vrijednosti 108.246,62 € od čega se 84,75% iznosa sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi u sklopu programa bespovratnih sredstava IPA Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza II - Razvoj ljudskih potencijala.

U okviru projekta su završena tri programa edukacije žena. Edukaciju za ekološkog poljoprivrednog gospodarstvenika završilo je 6 žena, a održana je u prostorijama Općine Donji Kukuruzari, edukaciju za osnivanje i vođenje zadruge i marketinške aktivnosti završilo je 7 žena, edukacija je održana u prostorijama Općine Majur te je edukacija za kulinarstvo održana u Sisku u prostorijama kulinarskog instituta Kul IN, a završilo ju je 13 žena.

U sklopu projekta je osnovana socijalna zadruga KORA kojoj je sjedište u Majuru. Konačni cilj osnivanja zadruge je otkupljivanje i plasiranje proizvoda orijentirajući se na ručne radove i poljoprivredne proizvode s naglaskom na ekološku proizvodnju. U prostorijama zadruge će se opremiti kuhinja gdje će žene proizvoditi hranu i kolače koje će također plasirati na tržišta putem raznih sajmova.

Cilj edukacija i samog projekta je povećati sustavno jačanje žena i stvaranje boljih životnih uvjeta na područjima Općine Majur, Općine Donji Kukuruzari i Grada Hrvatska Kostajnica.

U sklopu projekta ćemo organizirati održavanje još jednog programa edukacije, za izradu tradicionalnih suvenira od prirodne kozmetike, čiji je cilj uključiti 24 žene u edukaciju. Ovim putem se pozivaju i druge nezaposlene žene da se uključe u obrazovanje za izradu tradicionalnih suvenira od prirodne kozmetike te kroz sudjelovanje u projektu povećaju svoje šanse za zapošljavanjem. Svi zainteresirani mogu se javiti na tel: 044/859-092, putem emaila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno na adresu Općine Majur, Kolodvorska 5, Majur, 44 430 Hrvatska Kostajnica i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak, Ispostava Hrvatska Kostajnica: Ratka Djetelića 2, 44 430 Hrvatska Kostajnica.

Daljnji tijek provedbe projekta možete pratiti na Facebook stranici Općine Majur i web stranicama partnera (www.opcina-majur.hr, www.donji-kukuruzari.hr, www.hrvatska-kostajnica.hr, www.lag-una.hr, www.hzz.hr).


 

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika