Predstavljamo: Ekološko kulturna scena Hrvatska Kostajnica

Ispis
Kreirano 24 Rujan 2015

Udruga Ekološko kulturna scena Hrvatska Kostajnica, poznatija kao udruga EKS, osnovana je 2014. godine s ciljem provođenja civilnih akcija na području ekologije i kulture. Od prvog dana svog postojanja, udruga je krenula s nizom novih aktivnosti: od kreativnih radionica i animacija za djecu do organizacija različitih događanja poput koncerta vokalno instrumentalnog ansambla LIPE, projekcije ekoloških filmova, biciklijade te obilježavanja značajnih datuma iz područja kulture i ekologije.

Udruga EKS je organizator i putujućeg ekološkog filmskog festivala ''SEFF u gostima'', kao i partner na mnogim gradskim projektima. Kao član Lokalne akcijske grupe ''Una'', udruga je partner na projektu ''Čuvari Smaragdne doline'' čiji je cilj kroz zabavne dječje radionice učiti i poticati djecu da aktivno sudjeluju u očuvanje svog prirodnog naslijeđa.

Udruga ove godine po prvi put organizira i PRESS film festival koji je posvećen novinarstvu. Cilj festivala je svake godine obraditi neku drugu granu novinarstva, a pošto je ove godine otvoreno novo spomen obilježje u čast Gordanu Ledereru, onda će festival nastaviti u istome tonu i svoju prvu godinu postojanja posvetiti ratnom novinarstvu i ratnim reporterima.

Udruga EKS broji oko tridesetak članova, a predsjednik udruge je dugogodišnji ekološki aktivista, kreativac, dizajner, redatelj i filmski znalac, Daniel Pavlić. Iza Daniela stoji niz uspješno organiziranih projekata, kako od lokanog, tako i regionalnog značaja. Vrijednost njegovog rada je priznata nizom nagrada, a jednu takvu dobio je i ove godine od Sisačko – moslavačke županije za doprinos u kulturi i ugledu same županije.

Danielov rad je prepoznat i od strane struke, što se vidi u njegovom sudjelovanju na međunarodnim festivalima kao počasni gost ili član žirija. Iza njega su Sarajevo film festival, Ecozine - Zaragoza, Cinema Ambiente -Torino te Green fest u Beogradu.

Udruga EKS, na čelu s Danielom kao voditeljem i mentorom, je pravo osvježenje na sceni grada Hrvatske Kostajnice, ali i savršeni primjer kako nekolicina entuzijasta, dobrom voljom, vještinama i aktivizmom, mogu doprinijeti kvaliteti sredine u kojoj žive.

 

 

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika