Zlata vrijedan OPG Džakula

Ispis
Kreirano 17 Rujan 2015

OPG Rodoljub Džakula, član Lokalne akcijske grupe ''Una'', osvojio je 2. mjesto u izboru najboljeg OPG-a u 2015. godini. Izbor zvan ''Zlata vrijedan'' projekt je Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i Hrvatskom televizijom.

OPG Džakula, obiteljska je farma životinja, smještana u mjestu Sjeverovac, nedaleko od Sunje. Spoj je tradicionalne i moderne, stočarske i ratarske proizvodnje, a upravo zahvaljujući tradiciji od gotovo 90 godina i mladim naraštajima, OPG postiže odlične rezultate na nekoliko polja stočarstva i ratarstva.

Nositelj OPG-a je Rodoljub Džakula, doktor veterinarske medicine, koji sa svojom suprugom Višnjom, diplomiranom ekonomisticom,  i djecom brine za oko 400 grla stoke - 150 goveda, 130 ovaca, 85 crnih slavonskih svinja, 20 hrvatskih posavaca, 12 magaraca i 5 krava. Kako bi nahranili svoje životinje obrađuju 15 hektara zemlje sadeći kukuruz, ječam, pšenoraž i zob. OPG Džakula je tako savršen primjer dobro uspostavljenog kruga ekološke proizvodnje. Svoje eko junad i telad prodaju velikim kooperantima, dok janjce prodaju izravno kupcima.

Rodoljub Džakula je autor i Ovčarskog priručnika, a svoje znanje svakodnevno dijeli sa studentima Veterinarskog i Agronomskog fakulteta, kao i sa školarcima koji radoznalo dolaze u posjet kako bi uživali na ukupno 115 hektara prirodnog prostranstva.

Izvor fotografija: HRT Magazin

Više na: http://www.hrt.hr/295925/magazin/ekonomistica-i-veterinar-dobitna-kombinacija

 

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika