OPG Lovro Lenac među deset najboljih mladih poljoprivrednika u Hrvatskoj

Ispis
Kreirano 26 Kolovoz 2015

OPG Lovro Lenac iz Hrvatske Kostajnice je sedmi najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj. Na natječaju koji se provodi već drugu godinu prijavilo se 55 poljoprivrednika i poljoprivrednica iz Hrvatske koji imaju inovativnu, održivu i tržišno orijentiranu poljoprivrednu proizvodnju.

Natječaj za najbolji projekt bio je otvoren od 12. lipnja do 12. srpnja 2015. godine, a cilj natječaja je istaknuti uspješne mlade poljoprivrednike kao primjere dobre prakse samozapošljavanja, ali i održavanja bogate baštine, tradicije i običaja.

Za najboljeg mladog poljoprivrednika u 2015. godini izabran je Ivan Veselić iz Novog Sela Palanječkog, pokraj Siska, koji će se u studenom boriti za titulu najboljeg europskog mladog poljoprivrednika.

Osim pogodnih poklona, za nositelje deset najboljih projekata omogućen je trodnevni boravak u Bruxellesu na završnoj svečanosti proglašenja najboljeg europskog mladog poljoprivrednika kao i sudjelovanje na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika, a sve u organizaciji ambasadorice Europske pučke stranke (EPP) Marijane Petir.

''Ovim natječajem se daje vjetar u krila mladim poljoprivrednicima, koji se unatoč svim nedaćama, zadržavaju na hrvatskom selu i proizvode.'',  rekla je Marijana Petir. 

 

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika