Studijsko putovanje

Ispis
Kreirano 13 Ožujak 2015

Lokalna akcijska grupa ''UNA'' organizirala je prvo studijsko putovanje za svoje članove. Cilj putovanja je bio upoznavanje drugih LAG-ova, razmjena iskustava i posjeta dobrim primjerima prakse.

Predstavnici LAG-a UNA posjetili su tri lokalne akcijske grupe: LAG LAURU, LAG KRKU I LAG KAMEN I MORE, a bili su i u posjeti Sajma GAST.

Obilazak je započet u Biogradu na Moru gdje ih je ispred Lokalne akcijske grupe ''Laura'' ugostio voditelj Ivan Čupić. Poslije upoznavanja biogradskog tima,  posjećena je najuspješnija Poljoprivredna zadruga ''Maslina i vino'' koja je njihov član. Zadruga proizvodi vrhunske proizvode kroz maslinarstvo, vinogradarstvo i preradu smokava, a sve s ciljem razvoja ruralnog prostora Ravnih kotara.

Putovanje je nastavljeno prema Drnišu gdje se smjestila Lokalna akcijska grupa ''Krka''. Voditeljica Ivona Malenica i predsjednik Joško Lokas ugostili su LAG UNU u prostorijama Etnolanda Dalmati. Riječ je o projektu koji je proglašen najboljom turističkom ponudom u kontinentalnoj Hrvatskoj 2012. godine. Projekt je financiran od strane Europske unije, a slavi tradiciju i običaje Dalmatinske zagore. Unatoč jakoj buri, u Drnišu se obišla i arheološka zbirka ''Burnum'' uz stručno vodstvo ravnatelja Gradskog muzeja Drniš Joška Zaninovića.

Na kraju putovanja posjećena je tek osnovana Lokalna akcijska grupa ''Kamen i more''. Predsjednik Dalibor Ukić je prezentirao svoj plan rada, kao i bogatu povijest kaštelanskog kraja.

Na samome povratku predstavnici LAG-a UNA posjetili su Eko etno selo Škopljanci gdje se održava poznata Radoška bikijada, a snimljen je i poznati hrvatski film ''Sonja i bik''.

 

 

 

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika